Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

25/1/09

Λάδι Μαγειρέματος

Ξέρατε που να ρίξετε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;

Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας ή στο WC. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.

Γι' αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..

Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!

1 σχόλιο:

Μαρία είπε...

Μεγάλωσα στη Σϋρο αλλά τα τελευταία 9 χρόνια μένω στη Σκωτία. Εδώ το λάδι τηγανίσματος, το βάζω σε πλαστικά μπωλάκια (του γιαουρτιού ειναι μια χαρά) και όταν κρυώσει το βάζω στο ψυγείο. Όταν πύξει το βγάζω στην αυλή και τα πουλιά, που δυσκολεύονται να βρούνε τροφή με το κρύο, το καταβροχθίζουν!

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ