Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

15/6/09

Νεότερα για την ανακύκλωση στη Σύρο

Η συμμετοχή σας... μας ξεπέρασε!

...και δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό να το παραδεχτούμε, γιατί μόνο χαρά μας έδωσε το γεγονός: Σε όλα τα σημεία της Ερμούπολης και του Μάννα που τοποθετήθηκαν την Πέμπτη οι πρώτοι κάδοι, αυτοί γέμισαν ως το πρωί της Δευτέρας -και κάποιοι από αυτούς νωρίτερα!

Έτσι, ενώ είχαμε προγραμματίσει τοποθέτηση περισσότερων κάδων σε νέα σημεία την Τρίτη - Τετάρτη, υποχρεωνόμαστε να αλλάξουμε το πρόγραμμά μας και να ασχοληθούμε την Τρίτη μόνο με την εκκένωση των κάδων. (Εξακολουθεί να ισχύει η τοποθέτηση περισσότερων νέων κάδων σε πρόσθετα σημεία εντός της εβδομάδος).
Είναι κάτι που ειλικρινά μας αιφνιδίασε, γιατί οι κάδοι όπως θα είδατε και εσείς είναι μεγάλοι (2,5 κυβικά, έναντι 0,6 -0,8 κυβικών των κοινών κάδων σκουπιδιών) και σύμφωνα με τα λεγόμενα των συναδέλφων από άλλες περιοχές, δεν... γεμίζουν τόσο γρήγορα. Να όμως που εσείς τους γεμίσατε! Και μάλιστα τους γεμίσατε σωστά: Όσο μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε, κατά ποσοστό >98% τα υλικά μέσα στους κάδους είναι σωστά και υπάρχουν ελάχιστα σκουπίδια.

Μερικές μικρές παρατηρήσεις:

- Γέμισαν οι κάδοι χαρτιού και διαφόρων συσκευασιών. Του γυαλιού γεμίζουν πράγματι πιο αργά.
- Για τους μεν (κίτρινους) κάδους χαρτιού, βοήθησε και το γεγονός ότι τελειώνει η σχολική χρονιά καθώς προσέξαμε αρκετά... σχολικά βιβλία. Υπήρξαν και λίγες αδίπλωτες κούτες. Παρακαλώ μεταφέρετε παντού το μήνυμα, οι κούτες πρέπει να διπλώνουν. Μάλιστα ίσως είναι σκόπιμο να καθυστερήσουμε την τοποθέτηση κάδων εντός της αγοράς μέχρι να βεβαιωθούμε ότι οι επαγγελματίες που πετούν δεκάδες κούτες καθημερινά θα ακολουθήσουν αυτή την οδηγία. Διαφορετικά οι κάδοι χαρτιού θα γεμίζουν σε ώρες και εμείς θα είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε.
- Στους ασημί κάδους (πλαστικό, αλουμίνιο, μέταλλο, τετραπάκ κλπ.) παρατηρήθηκε αυξημένη ποσότητα μπουκαλιών, νερού κυρίως, «ατσαλάκωτων». Υποχρεώθηκα Κυριακή και Δευτέρα να περιδιαβαίνω τους κάδους και να διπλώνω μπουκάλια για να κάνω χώρο. Αυτό φυσικά δεν είναι δυνατό να το κάνει μονίμως ένα άτομο σε 50 σημεία του νησιού, για αυτό παρακαλώ μεταφέρετε και αυτό το μήνυμα: Διπλώνουμε τα άδεια μπουκάλια νερού, χυμών, γάλακτος κλπ. Φυσικά κάποια πλαστικά μπουκάλια δεν διπλώνουν εύκολα (όπως πχ. απορρυπαντικά, λουκοζέιντ κλπ.) αλλά αυτά είναι λίγα και δεν ενοχλούν. Εξάλλου δεν γίνεται και αλλιώς.
- Θυμηθείτε: Τα τετραπάκ (χαρτί έξω, πλαστικό ή αλουμίνιο μέσα) μπουκάλια χυμών και γάλακτος, δεν πάνε με τα χαρτιά, πάνε στον ασημί κάδο. Κάποια ξέφυγαν στα χαρτιά, αλλά αρχή είναι, όλοι μαθαίνουμε!

Εκ μέρους του Φορέα μας, σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και συνεχίζουμε δυνατά!
Φιλικά
Νίκος Αλμπανόπουλος
nikosal@freemail.gr

Υ.Γ.: Ελπίζω ότι δεν ενοχλώ με τα... ανακυκλωτικά e-mail. Εντός της εβδομάδας πιστεύω ότι η εγγραφή και διαγραφή στο σχετικό ενημερωτικό (άτυπο newsletter) θα γίνεται αυτόματα, ενώ πολύ γρήγορα, εντός του μήνα, θα έχουμε μια πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα από την οποία θα μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ