Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

20/6/09

Δύο νέα σημεία με κάδους ανακύκλωσης

Άλλα δύο νέα σημεία προστέθηκαν με τους νέους κάδους ανακύκλωσης. Ένα σημείο στο πάρκινγκ των λυκείων (αμέσως μετά το εργοστάσιο Βιοσύρ) και ένα σημείο στην Αζόλιμνο, στον Άγιο Φραγκίσκο (δεξιά καθώς κατεβαίνουμε προς την παραλία). Πλέον το σύνολο των σημείων με τους ειδικούς κάδους είναι 7 και καλύπτουν μερικώς τις περιοχές Ερμούπολης, Μάννα και Αζολίμνου. Στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι η τοποθέτηση περίπου 150 ειδικών κάδων σε 50 διαφορετικά σημεία του νησιού.

Ωστόσο η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε τις προσδοκίες, με την απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων υλικών, σημειώνοντας ελάχιστα λάθη. Ένα απ' αυτά είναι ότι πολλοί δε συμπιέζουν τα πλαστικά μπουκάλια με αποτέλεσμα να γεμίζουν πολύ εύκολα οι κάδοι. Το ίδιο ισχύει για κούτες οι οποίες δεν έχουν διπλωθεί πριν απορριφθούν. Επίσης κάποιες συσκευασίες πλαστικού, αλουμινίου κ.λπ. πρέπει να ξεπλένονται ελαφρά πριν την απόρριψή τους, διαφορετικά παρουσιάζεται πρόβλημα στην πρέσα και στη μεταφορά ενώ παράλληλα προκαλούν έντονες οσμές. Τέλος, να σημειωθεί ότι το αφρολέξ δεν ανακυκλώνεται. Κάθε τύπου αφρολέξ πάει στα κοινά σκουπίδια.

1 σχόλιο:

spy είπε...

Είναι πολύ καλή η προσπάθεια με τους κάδους ανακύκλωσης που έχει ξεκινήσει, αλλά έχω μία απορία την οποία την έχουν πολλοι φίλοι και γνωστοί που κατοικούν στο κέντρο της Ερμούπολης.
Ποιος είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν κοντά στο λιμάνι κάδοι τόσο απλοί για τα καθημερινά μας σκουπίδια όσο και κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, κ.α. Και μην μου πείτε ότι υπάρχουν στην Περιφέρεια ή στο Νεώριο γιατί είναι πολύ δύσκολο όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο να κουβαλούν τα σκουπίδια τους μέχρι εκεί.Που είναι οι κάδοι που υπήρχαν μπροστά στο λιμάνι απέναντι από το ξενοδοχείο "Διογένης";Που είναι οι κάδοι που υπήρχαν στο λιμάνι απέναντι από τα Goodys;
Αν θα αρχίσει ο κόσμος να αφήνει τις σακούλες των σκουπιδιών τους έξω από το σπίτι τους και θα τις ανοίγουν τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια που κυκλοφορούν θα είναι αργά για να ενδιαφερθεί ο δήμος ή η νομαρχία!
Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την δυνατότητα να εκφρασω μία απορία που την έχω απο πέρυσι και που κανένας δεν την έχει λύσει ακόμα!

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ