Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

23/6/09

Τέσσερα νέα σημεία ανακύκλωσης

Αγαπητοί φίλοι,

Τέσσερα νέα σημεία ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού κλπ. προστέθηκαν σήμερα Δευτέρα στο νησί, όλα στα όρια του δήμου Ποσειδωνίας:

Στο δρόμο για Βάρη, κοντά στη στροφή για Σαντορινιούς
Αμέσως μετά τη στροφή της Βάρης, προς Αχλάδι
Αμέσως πριν φτάσουμε στη διασταύρωση της Ποσειδωνίας, ερχόμενοι από Μέγα Γυαλό (πολ. κέντρο Αγ. Παύλου)
Στο Φοίνικα

Η τοποθέτηση έγινε με ευθύνη του δήμου Ποσειδωνίας. Έτσι σήμερα τα σημεία ανακύκλωσης στη Σύρο έγιναν 11 (σε Ερμούπολη, Μάννα, Αζόλιμνο, Βάρη, Ποσειδωνία, Φοίνικα) και ακολουθεί πιθανότατα στο τέλος αυτής ή στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ο δήμος Άνω Σύρου.

Επειδή είχαμε μερικά (ευχάριστα!) παράπονα ότι τα σημεία είναι ακόμα λίγα, θα ήθελα να πω ότι πράγματι έτσι συμβαίνει και είναι επιλογή μας, καθώς αποκτούμε εμπειρία στους χειρισμούς (του οχήματος, των κάδων, της πρέσας κλπ.) και λύνουμε πολλά (!) μικρά ή μεγάλα πρακτικά προβλήματα. Υπομονή λοιπόν, καλύτερα βήμα βήμα σήμερα και σωστά, παρά να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις. Εξάλλου, εντός του Ιουλίου είναι δεδομένο ότι τα σημεία θα έχουν γίνει 50 σε όλο το νησί.

Παρακαλώ, υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα γνωστά:
α) Τα χαρτόνια μόνο διπλωμένα!
β) Τα πλαστικά μπουκάλια νερού οπωσδήποτε συμπιεσμένα! Κάποια εξακολουθούν να πέφτουν στον κάδο όπως είναι. Παρακαλώ μεταφέρετε παντού το μήνυμα, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να αδειάζουμε το συγκεκριμένο κάδο κάθε 24 ή 48 ώρες.
γ) Πλαστικά που έχουν υπολείμματα τροφών κλπ. ΔΕΝ ανακυκλώνονται. Μόνο τα καθαρά ή όσα μπορούν να σκουπιστούν / πλυθούν πρόχειρα και γενικότερα να καθαριστούν. Επίσης δεν ανακυκλώνονται τα πλαστικά τύπου αφρολέξ ή φελιζόλ
δ) Προσοχή οι συσκευασίες τύπου Τετραπάκ (χυμοί, γάλατα κλπ.) όχι με το χαρτί, αλλά στον ασημί κάδο με τα πλαστικά και τα αλουμίνια
ε) Τα μπουκάλια στον μπλε κάδο με ελαφρύ ξέπλυμα
στ) Αν συναντήσετε γεμάτο κάδο, παρακαλώ μην ρίξετε τα υλικά που έχετε μαζί σας σε άλλο (πχ. στο γυαλί, όπως έχουμε δει να γίνεται σήμερα) καθώς για τεχνικούς λόγους μας είναι αδύνατο να τα διαχωρίσουμε. Αν σας είναι δυνατό, κρατήστε τα και κάντε λίγο υπομονή, προσπαθούμε να πετύχουμε οι κάδοι να αδειάζουν έγκαιρα (αλλά αυτό εξαρτάται και από εσάς, βλ. σημεία (α) και (β) παραπάνω).

Φιλικά
Νίκος Αλμπανόπουλος
Εκ μέρους του ΔΣ του Φορέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ