Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

18/12/09

Εθελοντές για την ανακύκλωση στη Σύρο


Ερμούπολη, 18.12.2009

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ίσως ξέρετε η ανακύκλωση στο νησί πάει καλά, τόσο ποιοτικά (εύρος υλικών που ανακυκλώνονται, μικρή ως ελάχιστη «ρύπανση» από λάθος υλικά στους κάδους) όσο και ποσοτικά (αφού για την ώρα, σχεδόν κάθε μήνα το νησί πετυχαίνει αύξηση του βάρους των ανακυκλώσιμων υλικών που προσκομίζει στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο).

Το επόμενο όμως διάστημα το συμβούλιό μας προγραμματίζει (στο πλαίσιο πάντα του εφικτού και των διαθέσιμων πόρων) περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου ανακύκλωσης.

Συνοπτικά:

* Η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στο ιστορικό κέντρο και συνοικίες της Ερμούπολης, εκεί που δεν χωρούν οι μεγάλοι κάδοι, ξεκινά μέσα στον Ιανουάριο. Θα τοποθετηθούν τριάδες μικρότερων κάδων σε 30 σημεία, η δε αποκομιδή αυτών θα γίνεται από νέο, ελαφρύτερο όχημα που έχει ήδη παραληφθεί. Ωστόσο, οι κάδοι αυτοί προορίζονται κατά κύριο λόγο να εξυπηρετήσουν ανθρώπους ηλικιωμένους, ανθρώπους που δεν έχουν αυτοκίνητο κλπ. Λόγω μεγέθους δεν μπορούν να δεχτούν το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών στις περιοχές που θα μπουν και η έκκληση που θα κάνουμε σε όλους τους δημότες θα είναι «αυτοί που σήμερα μεταφέρουν τα ανακυκλώσιμά τους με αυτοκίνητο στους μεγάλους κάδους, να εξακολουθήσουν να το κάνουν»
* Τα καταστήματα που πετούν στα κοινά σκουπίδια πλήθος γυάλινων μπουκαλιών (καφέ, μπαρ, εστιατόρια) θα ενταχθούν εντός του ίδιου μήνα σε δίκτυο ανακύκλωσης, που θα εξυπηρετείται νωρίς κάθε πρωί από άλλο ειδικό όχημα
* Διάθεση με επιδότηση από το Φορέα μας κάδων κομποστοποίησης, τόσο για μια κατοικία (χωρητικότητας ~ 300 λίτρων) όσο και για περισσότερες (χωρ. ~ 600 λίτρων). Και αυτή η ενέργεια ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για τα τρία αυτά σύντομα (με ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών τροποποιήσεων στο χρόνο ή τον τρόπο εφαρμογής).

Τώρα, στο θέμα του παρόντος μηνύματος: Για τη διευκόλυνση των κατοίκων, ο Φορέας μας έχει προμηθευτεί σε πρώτη φάση 6,000 τσάντες πολλαπλής χρήσης, από ανθεκτικό πλαστικό, με στόχο να εφοδιάσει (δωρεάν φυσικά) κάθε κατοικία με μια τέτοια τσάντα. Με αυτήν ανά χείρας, κάθε νοικοκυριό θα μπορέσει πιο εύκολα να μεταφέρει τα ανακυκλώσιμά του στον κάδο (χωρίς να ψάχνει πλαστικές σακούλες!)

Αρκετοί από εσάς είχατε εκφράσει την επιθυμία να συμβάλλετε με κάποιο τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται.

Σας καλούμε λοιπόν σήμερα, να δηλώσετε εθελοντές στη διανομή της τσάντας.

Ο τρόπος:

Κάθε εθελοντής θα αναλάβει να μοιράσει 10, 20, 30, 50 (όσες θέλει και μπορεί) τσάντες στη γειτονιά του. Η δουλειά αυτή θα πρέπει να γίνει πόρτα πόρτα. Δίνουμε σημασία στην προσωπική επαφή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διαφορετικά θα ήταν σαφώς ευκολότερο ο Φορέας να αφήσει τις τσάντες κατά εκατοντάδες σε μαγαζιά ή υπηρεσίες και να πάρει από κει κάθε πολίτης -όμως δεν θέλουμε να γίνει έτσι απρόσωπα η διανομή, συν ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε το «μια σακούλα ανά νοικοκυριό».
Ο εθελοντής θα κάνει τον κόπο να μιλήσει με κάθε σπίτι, να παραδώσει την τσάντα με ένα μικρό τρίπτυχο που εξηγεί πώς γίνεται η ανακύκλωση συσκευασιών και να απαντήσει και σε 1-2 απορίες, εφόσον υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που συμμετέχουν στην ανακύκλωση (μπορεί σήμερα η συμμετοχή να είναι πράγματι μεγάλη, ωστόσο αρκετά νοικοκυριά στο νησί ακόμα... απέχουν).
Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία πίεση: Αν κάποιος διαθέσει λιγότερες τσάντες από όσες αρχικά δηλώσει και παραλάβει, απλά θα μας επιστρέψει τις αδιάθετες. Εμείς είμαστε ευγνώμονες σε κάθε εθελοντή, είτε μοιράσει 5 είτε μοιράσει 100 τσάντες.

Πώς θα παραλάβετε τσάντες και τρίπτυχα:

Στείλτε σήμερα ένα μέιλ στο nikosal@freemail.gr δηλώνοντας εθελοντής. Γράψτε τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή που θα μοιράσετε (ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη) και αριθμό τσαντών που θέλετε να παραλάβετε. Θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά για τα περαιτέρω.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Νίκος Αλμπανόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ - Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

ΥΓ. Και ασφαλώς, προωθήστε ελεύθερα το παρόν μήνυμα σε όποιον νομίζετε ότι θέλει να βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ