Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

8/6/10

"Πετάει" η ανακύκλωση στην Σύρο !


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, κάνοντας απολογισμό για τους έξι μήνες λειτουργίας του Χ.Υ.ΤΑ., αλλά και για τον ένα χρόνο της ανακύκλωσης στο νησί.

Ο πρόεδρος του Φορέα, κ. Νίκος Αλμπανόπουλος χαρακτήρισε θετική την εξάμηνη πορεία του Χ.Υ.Τ.Α ,καθώς ο χώρος λειτουργεί σωστά βάσει των προδιαγραφών του, ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως και η παλιά χωματερή.

Στο Χ.Υ.Τ.Α σε έξι μήνες έχουν ριφθεί 6.111 μη ανακυκλώσιμοι τόνοι απορριμμάτων.

Όσον αφορά την ανακύκλωση τα πράγματα είναι πολύ θετικά, καθώς η Σύρος σε ένα χρόνο έφτασε να ανακυκλώνει πάνω από το 30% των απορριμμάτων και βρίσκεται πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επίσης, σύντομα 30 κόκκινοι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διαφορά σημεία της Σύρου που θα ανακυκλώνουν το μαγειρικό λάδι και 40 χάρτινα κιβώτια για την ανακύκλωση των λαμπτήρων, πλην των λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του φορέα, κ. Γιάννης Ρούσσος και τα μέλη κ.κ. Πιταούλης και Παπαμανώλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ