Τα αστέρια της "Λεωφόρου της δόξας" !

Απόκτησε και εσύ το αστέρι σου, στην "Λεωφόρο της Δόξας" της ανακύκλωσης στην Σύρο, προσφέροντας έναν κάδο ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ του νησιού μας, με το ποσό των 40€ !
Τα πρώτα αστέρια είναι ήδη εδώ !

12/1/11

Τα παιδιά μαθαίνουν τη σχολική ανακύκλωση

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.), υλοποιεί από το τρέχον κιόλας σχολικό έτος 2010-2011 το «Εθελοντικό Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων»

Άμεσος στόχος του προγράμματος Συλλογής και Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων είναι η συστηματική συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών μετά το πέρας της χρήσης τους, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τους μαθητές κατά το επόμενο σχολικό έτος ή να επιστραφούν στον Ο.Ε.Δ.Β. για πολτοποίηση. Οι ευρύτεροι στόχοι του προγράμματος σχετίζονται με την καλλιέργεια στους μαθητές μιας νέας αντίληψης και επομένως μιας νέας στάσης απέναντι στο σχολικό τους βιβλίο, που θα βασίζεται στη συνειδητοποίηση της αξίας του (οικονομικής, χρηστικής, περιβαλλοντικής, συναισθηματικής). Στο πλαίσιο αυτό, στόχοι του προγράμματος είναι:
       • Η ανάπτυξη και εδραίωση του σεβασμού στο σχολικό βιβλίο,
     • Η ανάπτυξη αίσθησης ευθύνης απέναντι στη διαχείριση  και αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού,
       • Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών,
       • Η ενίσχυση του εθελοντισμού στα σχολεία, και
       • Η εξοικονόμηση πόρων.

Βασικό στοιχείο του προγράμματος είναι ο εθελοντικός του χαρακτήρας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΕΔΒ (www.oedb.gr) υλικό για τους μαθητές κατάλληλο για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ η δράση θα ανατροφοδοτείται με προτάσεις των σχολικών κοινοτήτων. 

Τα πρώτα 50 σχολεία θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ. Απονομή τιμητικού διπλώματος θα γίνει για όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Θα βραβευθεί επίσης και η καλύτερη αφίσα προώθησης του προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί από τον ΟΕΔΒ και θα σταλεί στα σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά.  
Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην ΑΡΧΗ